Spoorlijn73 gaat vreemd...

In de eerste week van de paasvakantie 2008 hebben mijn vrouw en ik een rondreis door Wales gemaakt.  We zijn gestart in Noord-Wales om zo, in een kleine week, naar Zuid-Wales te rijden.  Uiteraard hoort bij een bezoek aan Wales een treintrip met één van de vele bergtreintjes.

Omdat onze tijd beperkt was, en mijn vrouw niet zo'n treinliefhebber is, moest er een keuze gemaakt worden.  De keuze viel op de bekendste treinroute: de "Festrail" (meerbepaald de Ffestiniog Railway).  

Alle foto's plaatsen lijkt me onbegonnen werk, daarom een kleine selectie: niet alleen van het treinmateriaal, maar ook van de (prachtige & groene) omgeving. De eerste 4 foto's hebben niets met de Festrail te maken, maar wil ik jullie toch niet onthouden, omdat dit één van de topattracties in Wales is: het dorpje, en het bijhorende station, met de langste naam in Europa.  Voor diegene die de naam willen proberen uit te spreken:

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Een treinrit in Wales is zeker aan te raden!  En voor wie meer tijd heeft: er zijn nog prachtige treintrajecten doorheen de gebergten in Wales.  Voor wie nog meer wil zien of een reis wil organiseren naar Wales, de website van de Festrail: www.festrail.co.uk© 2008 - | Contacteer mij